Wist u dat

Koningin Nefertiti haar legendarische schoonheid te danken zou hebben aan Karité?

 

Wist u dat

U de Karité kunt gebruiken als: lip- of lichaamsscrub 

1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel vloeibare Shea Butter
2 eetlepels (riet)suiker
4 druppels vanille extract of andere etherische oliën voor de geur
Smelt alles au-bain-marie en giet het in een goed sluitbaar bakje naar keuze. Voor een lichaamsscrub kun je de hoeveelheden verdubbelen en de suiker vervangen voor wat meer zout.

 

Wist u dat

U zelf heerlijk kunt experimenteren om zo uw eigen producten te maken. Zie hier een voorbeeld van een receptje voor scrubby body butter. 

 

Wist u dat

Het bijzondere aan shea butter is het hoge gehalte aan onverzeepbare delen (11%). Dit wil zeggen dat dat deel niet omgezet kan worden naar uitdrogende en irriterende bestanddelen zoals zeep en alcohol. Hierdoor is het een zeer werkzaam en goed te verdragen product. Andere belangrijke werkstoffen zijn: 

- Allantoine, wat de genezingsprocessen van de huid bevordert.

- Vitamine E, is een antioxidant die de huid beschermd tegen schade zoals UV B-stralen, vocht vasthoudt waardoor hij zacht en soepel wordt en de microdoorbloeding van de huid stimuleert. Hierdoor blijven de huidcellen en haarvaatjes gezond.

- Vitamine A, stimuleert de celdeling (anti-aging), herstelt wondjes, verbetert de huiddikte, stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels, vermindert grove poriën, vermindert acne uitbraak en  bevordert de doorbloeding.

- Kaneelzuur, beschermt de huid tegen UV-stralen.

 

Wist u dat

De Karitéboom oorspronkelijk stamt uit Centraal Afrika? Nu behoort hij tot de natuurlijke vegetatie van een 300 km brede strook die van Mali over Burkina Faso naar Ghana, Togo en Benin loopt. Alleen in dit gebied en nergens anders ter wereld groeien deze Karité- of ook wel Sheabutterbomen.

 

Wist U dat

Neem een tropische boom is die voorkomt in India, Zuid-Oost Azië en West-Afrika. Het woord NEEM komt uit het Sanskriet en betekent "heilbrenger en genezer van ziekte". Extracten van neembladeren zijn aantoonbaar effectief tegen 14 soorten schimmels, een groot aantal bacteriën en werken bovendien preventief bij virale infecties. De bladeren worden vaak gebruikt bij de dagelijkse verzorging van huid, haren, nagels, tandvlees en tanden.                 U vindt neemolie in ons produkt Karite Haarverzorging en neemextract in ons produkt Zeep Karite met Neem.